Известие

Collapse
No announcement yet.

Излишни предавки при 166 2,0TS?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Излишни предавки при 166 2,0TS?

Колегите с машини като моята дали са забелязали, че някои предавки могат да се прескачат? Например на равен път или надолнище напоследък за по-лесно/чист мързел/ ги редя 1-3-5 и колата въобще не се замисля нито пада под 2000 об. И дали се отразява това на скоростната кутия - според мен не, ама ми е интересно да чуя и др. мнения!
    sigpic
    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

те на нафтовите печки с тея малко обороти 6 ни им стигат ния с 3 се оправаме
    landikar
    Аз се кефя на всеки който стъпи на пистата независимо какво кара и как го кара......

Comment

Първоначално публикувано от TaNo Покажи съобщение
      Ама така е аз не се базикам, с тая скоростна кутия колата върви без проблем на 5-та със 60 При нормално градско каране на 3-та примерно вдигна 80 и 4-та закъде? Направо 5-та и си ги поддържа. А като тръгна по надолнище вкарвам и вадя скорости за по 2-3 секунди - абсолютно излишно Разбира се като искаш да се изстреляш не може да прескачаш скорости, но за нормално каране си е супер! Два пъти по-малко ръчкане - направо си почивам.
      sigpic

Comment

Земи си колега един автоматик и 6 се роди6.И4 нема го пипа6 тоа лост.
        164 td-1989,164 td-1993,166 2.4 jtd 20V-2004,ibiza 1.0i-2000,DELTA INTEGRALE 2.0 16V Turbo-1991

Comment

Абсолютно си прав! Карал съм доста автоматици и просто не мога да си обясня как си взех пак кола с ръчка
          sigpic

Comment

ми то при тоя празен ход, ми се струва доста нормално
            '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
            '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
            '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Първоначално публикувано от TaNo Покажи съобщение
              Аз пък много често си карам 2-4-6 , така че ...
              Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
              Alfa Romeo 166 2.4 JTDm '05

Comment

Първоначално публикувано от EMo0o Покажи съобщение
                Аз пък много често си карам 2-4-6 , така че ...
                М да кога ме мързи направо ми е практика,това упражнение.
                1995 Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - ex
                2000 Alfa Romeo 166 2.4 JTD 136cv - ex
                1995 Alfa Romeo 164 Q4 3.0 V6 24V 232cv

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                  Колегите с машини като моята дали са забелязали, че някои предавки могат да се прескачат? Например на равен път или надолнище напоследък за по-лесно/чист мързел/ ги редя 1-3-5 и колата въобще не се замисля нито пада под 2000 об. И дали се отразява това на скоростната кутия - според мен не, ама ми е интересно да чуя и др. мнения!
                  То и аз така я карам мойта. 1-2-4 или 1-3. Даже понякога тръгвам на втора от мързел. И това прескачане не се отразява, даже щадиш до някаква степен колата, освен тръгването от 2ра предполагам.
                  Ако в края на годината съберете всички презервативи, които сте използвал и успеете да направите автомобилна гума от тях с гордост можете да я наречете GOODYEAR!
                  Alfa Romeo 166 2.0 TS + А-95Н LPi

Comment

Аз лично не съм забелязал да се отразява на мойта .. поне засега , надявам се да не е проблем ..
                    Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
                    Alfa Romeo 166 2.4 JTDm '05

Comment

С тоя мързел и с тръгванията от втора особенно при дизела дали няма да смените скоро време някой и друг тампон на двигателя?
                      Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
                      Opel Astra J
                      ex:
                      Alfa Romeo 164 2.5TD
                      Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
                      Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

По кръстовищата в Сф, особено когато трябва да тръгна бързо и да закова спед това на 30 км/ч най-редовно потеглям на първа и след това на трета (говоря за фиата). Спестявам едно превлключване и тормозене на съединителя. На втора не потеглям. Не че не може - може и на трета, мотора е достатъчно корав. Но такъв тормоз за съединителя е нежелателен.
                        Alfa 156 1.8 TS
                        FIAT Tipo 2.0 i.e. GT

Comment

Working...
                        X